Відділ освіти Сокальської РДА
03:20, 20 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 11.01.2017
   
Новини
  
11 січень 2017 року

 

  

Семінар-практикум вчителів української мови та літератури
 "Сучасні підходи до типології та структури уроків  української мовиз метою якісної підготовки до ЗНО"
   11 січня на базі Сокальської СШ І-ІІІ ст.№3 відбувся семінар-практикум для вчителів української мови та літератури на тему «Реалізація мовознавчих компетенцій у змісті сертифікаційних робіт з української мови та літератури у форматі ЗНО».
Методист Любов Плюхін та вчитель української мови та літератури Сокальської СШ І-ІІІ ст. №3 Софія Мигаль провели практичне заняття з вчителями щодо написання власного висловлення у форматі ЗНО.
  Це було друге засідання у цьому навчальному році. Вчителі продовжили роботу над завданням, яке передбачає створення учасником зовнішнього незалежного оцінювання власного висловлення на дискусійну тему. На першому засіданні вони вдосконалювали вміння щодо написання тези до власного висловлення. На цьому засіданні учасники семінару  мали можливість спробувати себе у ролі  учасника ЗНО і написати власне висловлення на тему «Ми не раз чули про те, що не можна все ділити на чорне і біле, не варто впадати в крайнощі, треба бути виваженим і поміркованим. А як тоді бути із зрадою людини, колективу чи цілої країни? Чи можна зраду пробачити? (писали аргументи та наводили приклади»; взяли участь у перевірці творчої роботи. Активну участь семінарі взяли Токаж С.С., Шукатка Л.М., вчителі української мови та літератури Сокальської СШ І-ІІІ ст. №3, Грева О.В., вчитель української мови та літератури Сокальської ЗШ І-ІІІ ст. №4.
Після семінару вчителі матимуть змогу закріпити набуті знання, тобто написати відкрите висловлення на тему «Напевно, ви самі помічали,що одні люди мають змалку гарну пам’ять, миттєву реакцію, гнучке мислення, а іншим найменші досягнення даються з великим трудом. Хоча успіху в житті досягають як обдаровані, так і працьовиті.
Цікаво, талановитими народжуються чи стають з часом?
  Наступний семінар буде проведено на базі Сокальської СШ І-ІІІ ст. №3. Обговорюватимуться такі питання: методичні рекомендації щодо перевірки власного висловлення; редагування тексту як засіб формування граматичної компетентності учнів. Заплановано провести  тренінг «Методика створення власного висловлення».
  Сподіваємось, що цей семінар допоможе словесникам краще розвивати мовне чуття учнів, формувати вміння зіставляти, порівнювати, аргументовано доводити свою точку зору або спростувати хибні твердження,робити висновки; формувати активну життєву позицію дітей.



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua