Відділ освіти Сокальської РДА
08:09, 19 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 24.07.2016
   
Новини
  
24 липень 2016 року

 

  

                                     Еко-фестиваль на Сокальщині

23 липня 2016 року в рамках Еко-фестивалю в Сокальській МАН відбулась панельна дискусія на тему «ТЕНДЕНЦІЇ ЕКО-ОСВІТИ СУЧАСНИХ ДІТЕЙ: як навчати сучасних дітей. Література екологічного спрямування». У дискусії взяли участь педагоги загальноосвітніх і позашкільних  навчальних закладів Сокальського району, які реалізують завдання  еколого-натуралістичної освіти та виховання, формують екологічну свідомість та екологічний світогляд наших дітей і учнівської молоді, а також були запрошені головний  спеціаліст відділу дошкільної, загальної середньої освіти, соціального захисту, позашкільної та виховної роботи департаменту освіти і науки ЛОДА Юрій Володимирович Савчин, начальник відділу освіти Сокальської районної державної адміністрації Роман Теофілович  Монастирський, головний спеціаліст відділу освіти Сокальської РДА Любов Тот, голова комісії з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії  Тарас Дзьоба, начальник відділу екологічної роботи НПП "ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ"" Богдана Дзвінник, фахівець з екологічної роботи НППП "ПІВНІЧНЕ ПОДІЛЛЯ" Мар"яна Ваннник, представник громадської організації "Екологічний рух "Твоя земля" Олександра Тимошенко, методист РМК Ганна Михайлівна Зажицька, директор Сасівського НВК Золочівського району, керівник гуртків ЛОЦЕНТУМ  Ігор Федорович Попадюк, методист Червоноградського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді Оксана Василівна Скороход, провідний спеціаліст з екоосвітньої роботи Яворівського НПП Лазурко Марія Степанівна.
Методист РМК Зажицька Ганна Михайлівна розповіла про те як здійснюється формування екологічної свідомості та екологічної культури школярів в навчальних закладах району.  Також обговорювались актуальні питання сьогодення: «Формування уявлень та елементарних понять про довкілля, перші кроки в екологічній освіті і вихованні найменших», «Форми і методи найбільш доцільні  в екологічному вихованні школярів», «Науково-дослідницька діяльність школярів» , «Практична природоохоронна робота сьогодні»,  «Робота з  формування навичок  здорового способу життя», «Розвиток науково-пізнавальної активності  дітей та учнівської молоді засобами еколого-натуралістичної роботи», «Місце сім’ї в процесі формування екологічно доцільної поведінки дитини», «Роль громадських екологічних організацій.  Співпраця з навчальними закладами».
 Головними  доповідачами були:

-Баврук  Надія Степанівна, вчитель біології Борятинського НВК «школа-садок» Сокальського району.
-Попадюк Ігор Федорович, директор Сасівського НВК Золочівського району, керівник гуртків ЛОЦЕНТУМ.
-Гладиш Наталія Романівна, вчитель біології Волицької ЗШ Сокальського району.
-Лемега Ірина Петрівна, вчитель хімії і біології  Белзької  ЗШ І-ІІІ ст.. Сокальського району.
-Малицька Ольга Ярославівна, вчитель  біології Великомостівського НВК.
-Скороход Оксана Василівна, методист Червоноградського еколого-натуралістичного центру учнівської молоді.
- Безручко Любов Степанівна,  вчитель біології Великомостівського НВК.
- Гладиш Наталія Романівна, вчитель Волицької ЗШ І-ІІІст.
Лазурко Марія Степанівна, провідний спеціаліст з екоосвітньої роботи Яворівського НПП розповіла про  екоосвітню роботу на природоохоронних територіях. До  дискусії про роль церкви у формуванні екологічного світогляду дітей був запрошений о. Тарас Дзьоба, голова комісії з питань екології Сокальсько-Жовківської єпархії.   Учасниками панельної дискусії було подано наступні пропозицій:
 - Створити дієве громадське екологічне об’єднання в районі з представників органів місцевого самоврядування, громадських організацій, молоді,школярів, розробити основні його положення, закріпити законодавчо.
- Розробити і затвердити районну програму екологічної освіти.
- Органам місцевого самоврядування надавати матеріальну допомогу в обладнанні екологічних стежок,виділяти кошти для придбання матеріалів, необхідних для проведення дослідницької роботи на екологічних стежках.
- Органам місцевого самоврядування долучатися до проведення рейдів,акцій,вести просвітницьку роботу серед населення.
- Спеціалістам лісового господарства проводити практичні заняття       для школярів в лісництві.
- Встановити та обслуговувати смітники на шляхах по лісу.
- Розробити настільні екологічні ігри для проведення занять та дозвілля дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.
- Налагодити тісну співпрацю медичних установ з навчальними закладами щодо пропаганди здорового способу життя, попередження шкідливих звичок.
- Рекомендувати органи місцевого самоврядування встановити ящики для сортування побутового сміття в кожному населеному пункті.
- Депутатам місцевих рад контролювати процес сортування сміття на початкових етапах.
- Залучити ЗМІ до висвітлення екологічних проблем, та здобутків в даному напрямку.
- Покращити матеріально-технічні бази ПНЗ, які мають екологічні гуртки, секції, забезпечити приладами для проведення досліджень.

   На площі Січових Стрільців  в рамках еко-фестивалю відбувся конкурс малюнка на асфальті «Природа без кордонів», організований відділом освіти Сокальської РДА. У конкурсі взяли участь  учні загальноосвітніх шкіл нашого міста та  дошкільнята ДНЗ №8 та ДНЗ  №9. Роботи  вражали натхненним виконанням та яскравими ідеями. Сокальчани упродовж фестивалю мали можливість  насолоджуватись дитячими творами. Журі конкурсу визнало переможців  у двох вікових категоріях: 5-6років – Драбич Вероніку (ДНЗ №8), 7-8 років- Михальчук Іванну.
 Учасники конкурсу були нагороджені грамотами відділу освіти Сокальської РДА, а переможці  отримали подарунки від Львівської ОДА.


 





Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua