Відділ освіти Сокальської РДА
21:55, 23 квітня 2024 року
|80000 Львівська обл., м.Сокаль, вул.Шашкевича,86, тел.(03257)72073, osvitasokal@ukr.net | Гаряча лінія (03257)72075|
Головна Останні новини Фотогалерея Написати нам Вхід

Головне меню

Корисні посилання


Пошук
 
 

Статистика


Відділ освіти :: 18.01.2016
   
Новини
  
18 січень 2016 року

 

  

Семінар вчителів початкових класів

 
         
Сокальська СШ І-ІІІ ст.№3   11 січня 2016 року привітно зустрічала учасників семінару – практикуму на тему: «Урізноманітнення методів і прийомів роботи на уроках української мови з метою формування мовленнєвої компетентності молодшого школяра».      Семінар-практикум був організований на базі досвіду  вчителя – методиста Сокальської СШ І-ІІІ ст..№3  Кіселик Галини Омелянівни  з використанням елементів тренінгу та проведений згідно плану:

   - Підвищення ефективності уроку у початкових класах шляхом використання  навчальних ігор.

  -  Сучасний урок української мови у початкових класах з використанням мультимедійних засобів.

  - Психологічний тренінг для вчителів початкових класів:«Психогімнастичні ігри і вправи  для  молодших школярів».

       У семінарі взяли участь  методист  РМК та  вчителі шкіл району, які прагнуть підвищити свої знання з даної теми.

     Для зміцнення і розширення пізнавальних інтересів молодших школярів, зазначила Галина Омелянівна,  учителі мають наповнювати уроки цікавим змістом і формами роботи, які вводять дитину в чарівний світ знань легко й непомітно, допомагають їй самостійно розкрити складні та незрозумілі на перший погляд поняття, захоплюють її новизною, нестандартністю, підвищують мотивацію. Серед таких форм організації навчальної діяльності учнів чільне місце посідають уроки, наповнені ігровими вправами та цікавими змістовними завданнями. Вона з високою майстерністю презентувала  свій досвід роботи з даної проблеми та надала цінні рекомендації своїм колегам, щодо використання мультимедійних засобів  під час проведення уроків української мови.

        Вчитель вищої кваліфікаційної категорії Войславицької ЗШ І-ІІ ст.. Сень Надія Данилівна провела психологічний тренінг для вчителів початкових класів з теми:«Психогімнастичні ігри і вправи  для   молодших школярів». Психологічний тренінг як умова для формування пізнавальної мотивації розкривається у його спрямуванні на відчуття успіху та насолоди від праці. Коли діяльність здатна породити почуття задоволення, позитивні емоції, то заняття нею викликає інтерес й бажання до подальших дій у вирішенні нових завдань. Використання тренінгів в початкових класах є явищем нерозповсюдженим, а для учнів – цікавим та незвичайним. Це в першу чергу гра, яка спрямована на розвиток. Під час проведення тренінгу в психіці дитини поступово відбувається подолання таких особистісних вад, як: скутість у спілкуванні, занижена самооцінка, злість, лінь, розвиваються комунікативні вміння, здатність до самоаналізу та самооцінки. Учасники семінару проявили активну участь у тренінговому занятті.

        Семінар пройшов змістовно, цікаво й результативно.  



Тел. гарячої лінії (03257) 7-20-75
Copyright MyCorp © 2007 Відділ освіти Сокальської райдержадміністрації www.sokal.lviv.ua